søndag den 29. april 2012

Planen ændres

Det gode ved at have lagt en plan er jo, at man bare kan ændre den igen...

Min plan var, at drivhuset skulle fyldes med selvvandingskasser, som skulle graves ned i jordhøjde, for på den måde at give ekstra grohøjde til planterne - det fungerede fint i mit tidligere drivhus. Og jeg har også allerede indkøbt ni såkaldte kapilærkasser.

Nu har jeg imidlertid bestemt, at kasserne alligevel ikke skal graves ned, men i stedet stå i træskjulere i drivhuset. Mit nye drivhus har ekstra sidehøjde, så jeg tror ikke, at jeg får behov for de ekstra centimeter, som jeg ville opnå ved at grave kasserne ned. Ved at sætte kasserne i træskjulere får jeg til gengæld større fleksibilitet, fordi jeg kan flytte rundt på dem, som det passer mig - og jeg kan også beslutte at reducere antallet af kasser uden at stå med et hul i jorden bagefter, hvis det viser sig, at jeg drukner i afgrøder.


Jeg har indkøbt den første træskjuler til selvvandingskasserne.Som konsekvens af at der nu ikke skal graves kasser ned i drivhuset, er der også ændret plan i forhold til fundamentet. Der er derfor i dag bestilt 680 grå Nybrosten, som skal ligge som en forlængelse af eksisterende fliser omkring huset, rundt om og som bund i drivhuset. Eneste ulempe er, at der er lidt leveringstid, og at projektet derfor trækker lidt ud. Simon er gået i gang med at grave øverste lag græs af, så der kan blive gjort klar til fliselægning.


Jeg har fået sået i mine selvvandingsdrivhuse. Jeg forventer at kunne høste bjerge af basilikum, både almindelig, citronsmagende og rød basilikum. Der er selvfølgelig også sået persille, citrongræs, dild og purløg.


 Minidrivhusene har nu fået plads den næste månedstid i vindueskarmen i soveværelset.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar